Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

: 30-35
: 30 min
: 15 min

Συνοδεύουν εξαιρετικά την τυροκαυτερή, τις πάστες ελιάς (μαύρες ή πράσινες) και την πάστα λιαστής ντομάτας. Εξίσου τέλεια πάνε με όλα τα ντιπ γιαουρτιού.

Υλικά
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 80 γρ. κίτρινο ψιλό καλαμποκάλευρο, κοσκινισμένο (θα το βρείτε στο ράφι με τα άλευρα, σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο από το ψυγείο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 120 γρ. πικάντικο κεφαλοτύρι (ή κεφαλογραβιέρα), τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη (ή ξερό θυμάρι)
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό μπούκοβο
  • 1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού + 1 κρόκος επιπλέον, αραιωμένος σε 1 κουτ. σούπας νερό, για το άλειμμα
  • 50 γρ. κορν φλέικς τριμμένα ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας αλάτι χοντρό (ή ανθός αλατιού)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τα κοσκινισμένα άλευρα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τα κυβάκια βουτύρου και τα τρίβω με τα δάχτυλά μου στο αλεύρι, ώστε να λιώσουν και να φτιάξω ένα μείγμα ψιχουλιαστό και εύθρυπτο.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και το μπούκοβο και ανακατεύω με τα δάχτυλά μου, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα. Προσθέτω τον ένα κρόκο και 1 κουταλιά κρύο νερό και ζυμώνω τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη ζύμη.
  • Βήμα 3 Τη χωρίζω σε 30 – 35 μικρές μπαλίτσες σαν καρύδια και τις πλάθω μία-μία με τις παλάμες μου, φτιάχνοντας μακρόστενα μπαστουνάκια μήκους περίπου 10 – 12 εκ.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζω τα μπαστουνάκια ζύμης το ένα δίπλα στο άλλο. Με ένα πινέλο τα αλείφω με τον αραιωμένο κρόκο και τα πασπαλίζω με τα τριμμένα κορν φλέικς ή με το χοντρό αλάτι.
  • Βήμα 5 Τα ψήνω για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα διατηρώ για 2 εβδομάδες σε καλά κλεισμένο δοχείο, μεταλλικό ή γυάλινο.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

Ένας πόλεμος πιθανόν να διεξάγεται μέσα στο έντερο σας και οι καλοί ίσως να χάνουν. Είναι καιρός να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καταφύγετε σε λύσεις  που θα οδηγήσουν και πάλι στην εξαιρετική υγεία και λειτουργία των εντέρων σας. Η χρόνια και παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών, […]



Subscribe