Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
κριθαρότο με μανιτάρια

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 15 min
: 20 min

Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και κριθαράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.

Υλικά
  • 150 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 150 γρ. πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. πλευρώτους, κομμένα κομμάτια
  • 50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτός
  • 3 κουτ. σούπας φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (προαιρετικό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε ένα μπολ, ένα φλυτζάνι από τον ζωμό λαχανικών και ρίχνω τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια (εκτός από τα πορτσίνι) και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας. Αδειάζω τα μανιτάρια σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι γίνει διάφανο και προσθέτω το κριθαράκι. Σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω 2 κουτάλες ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Ρίχνω άλλες δύο κουτάλες ζωμό. Μόλις το κριθαράκι «πιεί» σχεδόν όλο το ζωμό, ρίχνω τα σοταρισμένα μανιτάρια, τα μανιτάρια πορσίνι μαζί με τον ζωμό που μουλιάζουν και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Δοκιμάζω αν το κριθαράκι είναι έτοιμο (αλ ντέντε) και αλατοπιπερώνω αν χρειάζεται. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 4 Προσθέτω το λάδι τρούφας και την φυτική κρέμα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe