15΄ | 20΄ | 4 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Τρίκαλα! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Βάζω το ζωμό σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Αδειάζω τα μανιτάρια σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι γίνει διάφανο προσθέτω το σκόρδο και το κριθαράκι. Σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω 2 κουτάλες ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Ρίχνω άλλες δύο κουτάλες ζωμό και τα αποξηραμένα πορτσίνι. Μόλις το κριθαράκι «πιεί» σχεδόν όλο το ζωμό, ρίχνω τα σοταρισμένα μανιτάρια, και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Δοκιμάζω αν το κριθαράκι είναι έτοιμο (αλ ντέντε) και αλατοπιπερώνω αν χρειάζεται. Αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και την παρμεζάνα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. |