Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

: 6
: 20 min
: 20 min
           
: 2 hr

Την υπέροχα καραμελωμένη επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ μπορούμε να επιτύχουμε και με το ειδικό φλόγιστρο (ένα μίνι καμινέτο, ειδικό για καραμέλωμα), που θα βρούμε στα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας. Σε κάθε περίπτωση το καραμέλωμα αυτό πρέπει να γίνει σύντομα και με επίβλεψη γιατί η ζάχαρη καίγεται εύκολα και πικρίζει.

Υλικά
  • 50 γρ. αποξηραμένη καρύδα, τριμμένη
  • 6 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 ml ρόφημα καρύδας (το βρίσκουμε σε χάρτινες ή μεταλλικές συσκευασίες στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα ανατολίτικα και έθνικ προϊόντα)
  • 6 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160ºC. Βάζω να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και καβουρδίζω την αποξηραμένη καρύδα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει απαλά αλλά να μην σκουρύνει. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ρόφημα καρύδας και την καβουρδισμένη καρύδα και συνεχίζω να χτυπάω για λίγο, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα.
  • Βήμα 3 Μοιράζω το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (σαν βαθιά πιάτα) ή σε ατομικά γιουβετσάκια και ψήνω για 15 – 20 λεπτά. Αφήνω τις κρέμες να κρυώσουν τελείως και τις βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Βήμα 4 Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω τις κρέμες με την καστανή ζάχαρη και προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Βάζω τις κρέμες στο πιο ψηλό ράφι του φούρνου και τις ψήνω για 1 λεπτό, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνειά τους. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe