Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΙ ΡΕΓΓΑ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΙ ΡΕΓΓΑ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΙ ΡΕΓΓΑ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

: 4-6
: 35 min
: 25 min
           
: 1 hr

Τραγανά κριτσινάκια και τέλειο ορεκτικό για να συνοδέψετε μπυρίτσα ή ουζάκι. Τα καπνιστά ψαρικά δίνουν ιδιαίτερη γεύση που είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε.

Υλικά
  • Για το άλειμμα
  • 200 γρ. σκουμπρί καπνιστό
  • 100 γρ. ρέγγα καπνιστή
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα κριτσίνια
  • 150 γρ. χαρουπάλευρο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 ml ΜΕΤΑΧΑ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το άλειμμα με σκουμπρί και ρέγκα
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ θρυμματίζω τη ρέγγα και το σκουμπρί. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό ή τον άνηθο, το σέλινο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και το ξύδι. Χτυπάω τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενώνω με το μίγμα των καπνιστών ψαριών απαλά. Πιπερώνω γενναιόδωρα και αφού δοκιμάσω αλατίζω. Σκεπάζω το μίγμα με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρω με τα κριτσίνια χαρουπιού.
  • Βήμα 3 Για τα κριτσίνια
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υγρά μαζί (ελαιόλαδο, κρασί, ΜΕΤΑΧΑ).
  • Βήμα 6 Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω τα άλευρα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στη μέση και προσθέτω τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύω με τα χέρια και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια.
  • Βήμα 7 Σε ένα ταψάκι ανακατεύω τον λιναρόσπορο και το σουσάμι.
  • Βήμα 8 Πλάθω σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά.

Related Posts

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.

BEIGNETS FARCIES AU MAQUEREAU FUMÉ

BEIGNETS FARCIES AU MAQUEREAU FUMÉ

Les beignets ne doivent pas être forcement sucrés. La technique est commune pour le mélange sucré ou salé. Cette recette à la particularité d’avoir une saveur incroyablement fumé et fond bien dans la bouche.



Subscribe