Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΑΝΙΟΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΚΡΑΝΙΟΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΚΡΑΝΙΟΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

: 4
: 15 min
: 40 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: FISH FROM GREECE σημαίνει ψάρι από τον τόπο του, από τα κρυστάλλινα νερά της ελληνικής θάλασσας. Ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, ο κρανιός περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών A,D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Πολύ περισσότερο, προσφέρουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιθρομβωτικές ιδιότητές τους. Το πάντρεμα των ω-3 λιπαρών με τις αντιοξειδωτικές ουσίες που προέρχονται από τα λαχανικά, τα κράνμπερις και τις σταφίδες αναδεικνύει ένα γευστικό συνδυασμό που προσφέρει απόλυτη προστασία στην υγεία. Δοκιμάστε σήμερα κιόλας την υπέροχη αυτή πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου.

Υλικά
  • 4 χοντρές φέτες από κρανιό, 250-300 γρ. η καθεμία, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, Fish from Greece
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το φύλλωμα, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος μόνο), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 300 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 100 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
  • 50 ml γλυκό κρασί Σαμιώτικο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 250 ml ζωμό ψαριού ή νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ βάζω το γλυκό κρασί, τις σταφίδες και τα κράνμπερις και τα αφήνω στην άκρη μέχρι την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Σε ένα ταψί φούρνου βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύω, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και προσθέτω τα ντοματίνια και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά απαλά και τα στρώνω ομοιόμορφα μέσα στο ταψί.
  • Βήμα 3 Αλατοπιπερώνω τις φέτες του ψαριού, τις στρώνω πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνω με το ελαιόλαδο και το ζωμό ψαριού ή νερό. Ψήνω για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα. Αποσύρω από το φούρνο, προσθέτω τα ξερά φρούτα στραγγισμένα από το κρασί και ανακατεύω πολύ απαλά. Σερβίρω το φαγητό κρύο ή ζεστό.

Related Posts

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Είναι από τις πιο θρεπτικές, πρωτεϊνούχες τροφές και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν το καταναλώνουν σε κάθε είδους μαγειρέματα. Είναι η τροφή «πασπαρτού»… Αγορά Κοτόπουλο θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, τόσο τεμαχισμένο όσο και ολόκληρο. Μπορείς, φυσικά, να το αγοράσεις […]

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΡΙΖΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΡΙΖΕΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Αγαπημένο κοτόπουλο σε μια φανταστική πρόταση της Ντίνας! Το κοτόπουλο είναι συνώνυμο της άπαχη πρωτεΐνης, και όχι άδικα αφού αρκεί μια μερίδα στήθους κοτόπουλου για να πάρει κάποιος την εντυπωσιακή ποσότητα των 31 γραμμαρίων υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης.