Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

: 4
: 15 min
: 15 min
           
: 30 min

Mπορεί να σας φανεί απλό φαγητό, αλλά σας εγγυόμαι ότι είναι τόσο χορταστικό που αν το σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα είναι πλήρες γεύμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες κρέπες που θα βρείτε τα σούπερ μάρκετ ή ακόμα και τορτίγιες.

Υλικά
  • Για τις κρέπες
  • 65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 25 γρ. βούτυρο αγελαδινό Lurpak, λιωμένο αλλά χλιαρό
  • 150 ml γάλα, ζεστό
  • Για τις ομελέτες
  • 8 αυγά
  • 15-20 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. γλυκού βούτυρο Lurpak
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα τυριού
  • 100 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις κρέπες: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί τα αυγά. Ανακατεύω το μείγμα με ένα πιρούνι (ή με το σύρμα) και, σταδιακά και εναλλάξ, ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω ένα λείο χυλό. Τον αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 26-28 εκ., σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. Ρίχνω το μισό μείγμα στο τηγάνι και με τη ράχη μιας κουτάλας, το απλώνω κυκλικά ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πυθμένα του τηγανιού. Εναλλακτικά, μόλις ρίξω τον χυλό ανασηκώνω ελαφρά το τηγάνι από τη λαβή του και το κινώ κυκλικά ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
  • Βήμα 3 Ψήνω το χυλό για 1 – 1½ λεπτό, μέχρι η κάτω πλευρά του να στερεοποιηθεί και να ροδίσει απαλά. Συνήθως στο διάστημα αυτό έχει στερεοποιηθεί και η επάνω πλευρά της κρέπας, χωρίς να ροδίσει. Την γυρίζω εύκολα με μια σπάτουλα για να ροδίσει και η επάνω πλευρά, αλλιώς την αφήνω ώς έχει. Βγάζω την ψημένη κρέπα και την βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο. Με τον ίδιο τρόπο ψήνω φτιάχνω μια ακόμα κρέπα.
  • Βήμα 4 Για τις ομελέτες: Χωρίζω τα 4 αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Βάζω στο μπολ με τους κρόκους το μισό γάλα (1/4 φλιτζανιού), το 1 κουταλάκι κορν φλάουρ, τα μισά φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάω για λίγο με ένα πηρούνι.
  • Βήμα 5 Με το σύρμα χτυπάω τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά, το μείγμα των κρόκων με την μαρέγκα μέχρι να ενωθούν.
  • Βήμα 6 Βάζω το 1 κουταλάκι βούτυρο στο τηγάνι που έφτιαξα τις κρέπες και μόλις ζεσταθεί αδειάζω το μείγμα της ομελέτας. Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθεί και με προσοχή την γυρίζω να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Βήμα 7 Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βήμα 8 Για την κρέμα τυριού: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Βήμα 9 Για τη συναρμολόγηση: Απλώνω μια κρέπα σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετώ επάνω την πρώτη ομελέτα. Με μια σπάτουλα απλώνω τη μισή κρέμα τυριού και τυλίγω σε σφιχτό ρολό.
  • Βήμα 10 Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βήμα 11 Κόβω τις κρέπες σε κομμάτια και σερβίρω με μια δροσερή σαλάτα.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Κέικ μήλου με ιδιαίτερη υφή, αφού το τυρί κρέμα το κάνει να είναι υδαρό και ντελικάτο. Το κουκουνάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο ξηρό καρπό θέλετε. Αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης…

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.