Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ

ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ

ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ

: 6-8
: 15 min
: 20 min
           
: 30 min

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και φρούτα εποχή για να τις κάνετε ακόμα πιο πλούσιες.

Υλικά
  • Για το χυλό
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο αλλά χλιαρό
  • 300 ml γάλα, ζεστό
  • Για τη γέμιση
  • 160 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 160 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 400 ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ (ή λικέρ της αρεσκεία μας)
  • ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χυλός: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη βανίλιας. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί τα αυγά. Ανακατεύω το μείγμα με ένα πιρούνι (ή με το σύρμα) και, σταδιακά και εναλλάξ, ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω ένα λείο χυλό. Τον αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Γέμιση: Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, και ρίχνω το φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύω τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρδιστούν, δηλαδή να ροδίσουν απαλά και ομοιόμορφα.
  • Βήμα 3 Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα, το γάλα και το ποτό, χαμηλώνω καλά τη φωτιά και ανακατεύω ασταμάτητα με την κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω μια λεία σάλτσα, χωρίς κόμπους. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το τηγάνι κατά μέρος.
  • Βήμα 4 Κρέπες: Ζεσταίνω ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 22 – 24 εκ., σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση από τον χυλό και με τη ράχη της κουτάλας, τον απλώνω κυκλικά ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πυθμένα του τηγανιού. Εναλλακτικά, μόλις ρίξω τον χυλό ανασηκώνω ελαφρά το τηγάνι από τη λαβή του και το κινώ κυκλικά ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
  • Βήμα 5 Ψήνω το χυλό για 1 – 1½ λεπτό, μέχρι η κάτω πλευρά του να στερεοποιηθεί και να ροδίσει απαλά. Συνήθως στο διάστημα αυτό έχει στερεοποιηθεί και η επάνω πλευρά της κρέπας, χωρίς να ροδίσει. Την γυρίζω εύκολα με μια σπάτουλα για να ροδίσει και η επάνω πλευρά, αλλιώς την αφήνω ώς έχει. Βγάζω την ψημένη κρέπα και την βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο. Με τον ίδιο τρόπο ψήνω και τον υπόλοιπο χυλό, φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο 6 – 8 κρέπες (ανάλογα με τη διάμετρο του τηγανιού που χρησιμοποιώ).
  • Βήμα 6 Σερβίρισμα: Μοιράζω το μείγμα της γέμισης στο κέντρο κάθε κρέπας και τυλίγω σε ρολό ή σαν φάκελο. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

Ένας πόλεμος πιθανόν να διεξάγεται μέσα στο έντερο σας και οι καλοί ίσως να χάνουν. Είναι καιρός να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καταφύγετε σε λύσεις  που θα οδηγήσουν και πάλι στην εξαιρετική υγεία και λειτουργία των εντέρων σας. Η χρόνια και παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών, […]



Subscribe