Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

: 6
: 15 min
: 40 min
           
: 2 hr

Δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτές τις κρέμες με σπιτικό άλειμμα φουντουκιού για να ακόμα πιο πλούσια γεύση και ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού (περίπου 500 ml) γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 4 κουτ. σούπας άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού (τύπου μερέντα), σπιτική ή καλής ποιότητας έτοιμη
  • λίγη ακόμα κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να ετοιμάσω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
  • Βήμα 3 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να πάρει βράση. Αποσύρω, το αφήνω να κρυώσει λιγάκι και να γίνει χλιαρό και το ρίχνω σταδιακά στο μπολ με το μείγμα αυγών που έφτιαξα, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα (ή το μίξερ χειρός), μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 4 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη ζεσταίνω μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν η σοκολάτα λιώσει καλά αποσύρω από το μπεν μαρί, προσθέτω το άλειμμα τύπου μερέντας και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα αυτό στο μπολ με το μείγμα των αυγών και χτυπάω καλά με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια για κρέμες και σκεπάζω το καθένα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετώ σε ένα σχετικά βαθύ ταψάκι το οποίο γεμίζω μέχρι τη μέση με καυτό νερό και το βάζω στο φούρνο. Ψήνω τις κρέμες για 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά τους να σφίξει.
  • Βήμα 6 Τις βγάζω από το ταψάκι, τις αφήνω να κρυώσουν κάπως και χωρίς να αφαιρέσω τα αλουμινόχαρτα τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά. Σερβίρω τις κρέμες παγωμένες, πασπαλισμένες με την τριμμένη κουβερτούρα.

Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]