Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΜΑ CATALANA ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΡΕΜΑ CATALANA ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΡΕΜΑ CATALANA ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 20 min
: 15 min
           
: 4 hr

Διάσημη κρέμα της Καταλονίας που μοιάζει αρκετά με την crème brûlée εφόσον καραμελώνεις την επιφάνεια με ζάχαρη. Δοκιμάστε την στην δροσερή εκδοχή της, χωρίς ζάχαρη αλλά με αρωματισμένα φρούτα και μπαγιάτικο κέικ ή τσουρέκι που σας έχει περισσέψει. Αν δεν έχετε κέικ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μπισκότο. Για φρούτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι έχετε στο ψυγείο σας ή ότι σας αρέσει.

Υλικά
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1-2 κουτ. σούπας νερό
  • 560 γρ. γάλα
  • 1 φλοίδα από ακέρωτο λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 στικ φρέσκιας βανίλιας
  • 5 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μπαγιάτικο κέικ ή τσουρέκι, κομμένο σε μικρούς κύβους ή σπασμένα μπισκότα βανίλιας ή σαβαγιάρ
  • Για τα φρούτα
  • 100 γρ. μύρτιλλα φρέσκα*
  • 100 γρ. ράσμπερι, φρέσκα
  • 100 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμμένες κομμένες σε μικρές φέτες
  • 1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 βερίκοκα, πλυμμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 180 ζάχαρη καστανή
  • 50 ml νερό
  • 40 ml Cointreau (λικέρ πορτοκάλι)
  • Για το σερβίρισμα
  • Διάφορα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • * Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Βάζω το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω την φλοίδα λεμονιού και την κανέλα. Κόβω στη μέση τη βανίλια, αφαιρώ τα σποράκια και τα ρίχνω (μαζί με τον φλοιό) στην κατσαρόλα. Ζεσταίνω το γάλα μέχρι να πάρει 1 βράση και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το κορν φλάουρ με το νερό.
  • Βήμα 3 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, υποκίτρινη κρέμα. Προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύω.Αρχίζω να ρίχνω αργά αργά το ζεστό γάλα στο μπολ με το μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Πετάω την κανέλα, τη φλοίδα λεμονιού και τις φλοίδες της βανίλιας.
  • Βήμα 4 Προσαρμόζω ένα ψιλό σουρωτήρι επάνω στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και «περνάω» από εκεί το μείγμα του μπολ.
  • Βήμα 5 Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Βήμα 6 Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω την κρέμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζω με μεμβράνη που να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Βήμα 7 Για τα φρούτα: Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζω για 2-3 λεπτά (από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το Cointreau. Ανακατεύω και αφήνω το σιρόπι να μισοκρυώσει.
  • Βήμα 8 Βάζω όλα τα φρούτα σε ένα μπολ και ρίχνω το σιρόπι. Αφήνω τα φρούτα για 15 λεπτά να ποσαριστούν.
  • Βήμα 9 Για το σερβίρισμα: Μοιράζω τα φρούτα σε 4 ποτήρια. Μοιράζω το κέικ, το τσουρέκι ή τα μπισκότα και τα ραντίζω με λίγο από το σιρόπι που ποσάρισα τα φρούτα.
  • Βήμα 10 Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, την αδειάζω σε ένα μπολ και την χτυπάω για λίγο με το σύρμα να αφρατέψει.
  • Βήμα 11 Την μοιράζω στα ποτήρια και στολίζω με λίγα φρέσκα φρούτα.

Related Posts

SALADE DE TARAMA

SALADE DE TARAMA

Le secret pour une salade de tarama parfaite et la « mousse » que vous devrez mélanger au blender et ne pas oublier d’ajouter petit à petit l’huile, comme vous faites pour la mayonnaise.

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

Ήρθε ο Γενάρης, ο πιο κρύος μήνας του χρόνου… Ίσως να είδατε χιόνι, όμως τα φρούτα του μήνα είναι εδώ για να μας θυμίσουν λίγο καλοκαίρι ! Όπου και να τα βρείτε (λαϊκή, σουπερμάρκετ…) μη διστάσετε και αγοράσετε τα…Τα πιο πολλά φρούτα από αυτά θα […]