Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 20 min
           
: 30 min

Πλούσια αλλά δροσερή αυτή η κρέμα σοκολάτας ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Μπορείτε να την συνοδέψετε με ένα εντυπωσιακό, πληθωρικό Merlot που θα την αναδείξει.

Υλικά
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • Για το γαρνίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας ξερά βερίκοκα, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ξερά σύκα, πολύ ψιλοκομμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και βάζω το μείγμα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 2 Μόλις το μείγμα ζεσταθεί καλά, αλλά πριν πάρει βράση, αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Βήμα 3 Το μοιράζω σε 4 μπολάκια ή ποτήρια και, μόλις κρυώσει ελαφρώς, το βάζω στο ψυγείο και το αφήνω για 30 λεπτά για να παγώσει.
  • Βήμα 4 Πριν σερβίρω, ρίχνω από πάνω τα ξερά φρούτα.

Related Posts

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Το διαφορετικό τσουρέκι για τους λάτρεις της σοκολάτας. Γεμιστό και με εντυπωσιακό πλέξιμο θα γίνει το αγαπημένο σας.

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]



Subscribe