Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

: 10 min
: 1 hr

Η κρέμα σκόρδου είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε τη γεύση και το άρωμα του σκόρδου, χωρίς την αψάδα του.

Υλικά
  • ολόκληρα κεφάλια σκόρδου
  • ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Υπάρχουν δύο τρόποι που χρησιμοποιώ για να φτιάξω την κρέμα σκόρδου.
  • Βήμα 2 1ος τρόπος: Βράζω ολόκληρες σκελίδες (ή κεφάλια) σε νερό ή γάλα, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνω τις σκελίδες να κρυώσουν και μετά πιέζω ελαφρά την άκρη της κάθε σκελίδας βγάζοντας την κρέμα.
  • Βήμα 3 2ος τρόπος: Παίρνω μερικά ολόκληρα κεφάλια σκόρδου (ώστε να φτιάξω μεγάλη ποσότητα), τα βάζω σε ένα μπολ με μπόλικο λάδι και τα ανακατεύω καλά. Μετά, βάζω τα κεφάλια και το λάδι σε ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλας, τυλίγω σφικτά σε πακέτο και το ψήνω για 1 ώρα, στους 180°C. Στο διάστημα αυτό, η σκληρή και συμπαγής σάρκα του σκόρδου μαλακώνει τόσο ώστε γίνεται κρέμα, κλεισμένη στη φλούδα κάθε σκελίδας.
  • Βήμα 4 Μόλις τα κεφάλια κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω χωρίς να καίγομαι, πιέζω ελαφρά στην άκρη κάθε σκελίδας πάνω από ένα μπολάκι και η κρέμα αδειάζει.
  • Βήμα 5 Ωστόσο, το ψήσιμο σκέτου σκόρδου είναι αρκετά ενεργοβόρο αφού ο φούρνος καίει μια 1 ολόκληρη ώρα, συνήθως ετοιμάζω το πακέτο με τα κεφάλια όταν πρόκειται να ψήσω κάποιο φαγητό φούρνου ή πίτα που απαιτούν ανάλογη ώρα ψησίματος. Βάζω το πακέτο σε μια άκρη της σχάρας και τα σκόρδα ψήνονται μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό.
  • Βήμα 6 Προσοχή όμως, μην ψήσετε τα κεφάλια όταν φτιάχνετε γλυκό γιατί, αν και τα κεφάλια είναι κλεισμένα στις λαδόκολλες, ίσως λίγο άρωμα διαφύγει και απορροφηθεί από το γλυκό σας.
  • Βήμα 7 Συντήρηση: Βάζω την κρέμα σκόρδου σε γυάλινο βαζάκι, την καλύπτω με ελαιόλαδο, κλείνω καλά το βαζάκι με το καπάκι του και φυλάω την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 μήνα.

Related Posts

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Όταν η θαυμάσια γεύση του κατσικιού συνδυάζεται με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των αρωματικών και με τα διατροφικά συστατικά του βουτύρου, τότε προκύπτει μία υπέροχη συνταγή που φέρει την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας!



Subscribe