Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

: 4
: 30 min
           
: 1 hr

Ψωνίζοντας μια μέρα σε ένα μικρό παντοπωλείο της επαρχίας, έπεσα επάνω στις καραμέλες των παιδικών μου χρόνων. Αυτές τις μαλακές καραμελίτσες στο χρυσόχαρτο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει ως παιδιά. Έτσι μου ήρθε η ιδέα γι’ αυτή τη συνταγή που νομίζω ότι θα σας ταξιδέψει!!!

Υλικά
  • Για την κρέμα
  • 100 γρ. καραμέλες γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 200 γρ. φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλλίνη
  • Για την σάλτσα καραμέλας γάλακτος
  • 250 γρ. καραμέλες γάλακτος
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Ανοίγω τις καραμελίτσες και τις βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνω τις καραμέλες να λιώσουν. Αφήνω την λιωμένη καραμέλα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Βήμα 2 Βάζω το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και το χτυπάω μαζί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την σαντιγί, την βανιλίνη και ανακατεύω με απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτω τις λιωμένες καραμέλες και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Βάζω το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Βήμα 3 Για την σάλτσα: Βάζω τις καραμέλες στο ίδιο κατσαρολάκι που είχα λιώσει και τις καραμέλες τις κρέμας και τις λιώνω σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Όταν έχουν λιώσει όλες, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή σάλτσα.
  • Βήμα 4 Σερβίρω την κρέμα στα μπολάκια (ακόμα καλύτερα αν την βάλετε σε σακούλα κορνέ) και ραντίζω με την σάλτσα καραμέλα γάλακτος.
  • Βήμα 5 Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγες σπασμένες καραμελίτσες.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe