Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ένα μοναδικό γεύμα γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτική αξία! Πλουσιότατο σε λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, βιταμίνες Β1, Β2, και C, ενισχύει την όραση, τη μεταβολική λειτουργία και φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Παρέχοντας μία υψηλή ποσότητα μονάδων ORAC συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην αντιγηραντική προστασία του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών καλής βιολογικής αξίας. Ακόμα, μία μερίδα γαρίδες προσφέρει πάνω από 20 βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων ποσότητα 48% των ημερήσιων αναγκών μας σε σελήνιο, ένα μέταλλο που εξουδετερώνει τις φλεγμονές και προστατεύει την καρδιά. Τέλος, η προσθήκη του μείγματος τυριών και της κρέμας γάλακτος ενισχύει την απόδοση της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D.

Υλικά
  • 400 γρ. κοφτό μακαρόνι ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. γαριδούλες μικρές, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 120 γρ. pasta & gratinar Arla + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και τα σουρώνω.
  • Βήμα 2 Σε ένα τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω τις γαριδούλες και μαγειρεύω για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Δεν μαγειρεύω περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν. Βγάζω τις γαριδούλες με τρυπητή κουτάλα και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
  • Βήμα 3 Ρίχνω τις λιαστές ντομάτες και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και βράζω για 5 λεπτά. Ρίχνω το τυρί και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια κρεμμώδης σάλτσα.
  • Βήμα 4 Ρίχνω τα βρασμένα ζυμαρικά, τις γαρίδες, τον βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω και αν δεν είναι πολύ κρεμμώδη, προσθέτω το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον τυρί και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ

ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ

Οι χιονούλες είναι το τέλειο γλυκάκι για τις γιορτές. Μικρό και αφράτο με πεντανόστιμη κρέμα και εξωτικό ινδοκάρυδο. Αν δεν έχετε χρόνο για την κρέμα, μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

COOKIES ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

COOKIES ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Δύσκολο να πει κάποιος ότι δεν αγαπά το κέικ καρότου. Ο συνδυασμός καρότων, μπαχαρικών και ξηρών καρπών είναι μοναδικός. Εγώ σας έχω τα αγαπημένα μου carrot cookies που μπορείτε να τα απολαύσετε…