Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

: 4
: 10 min
: 1 hr

Το «λεπτό» κρέας του κουνελιού είναι από τα πιο νόστιμα και σε συνδυασμό με το δεντρολίβανο -είναι το τέλειο μυρωδικό για να το συνοδεύσει- παίρνει άλλη διάσταση.

Υλικά
  • 1 μέτριο κουνέλι, βάρους 1.200 γρ. (ζητήστε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε μερίδες)
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 – 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κοκκάρια, ξεφλουδισμένα και ολόκληρα
  • 3 φλιτζ. τσαγιού (600 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές (αν δεν βρείτε, αγοράζετε απλές πατάτες, βιολογικές, μικρού μεγέθους και τις κόβετε στη μέση)
  • τα φυλλαράκια από 2 – 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό, θρυμματισμένο)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 – 5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 5 – 6 ολόκληροι σπόροι από μαύρο πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τις μερίδες του κουνελιού. Τις αλατοπιπερώνω, τις αλευρώνω και τις τινάζω απαλά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη και αρκετά φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κοκκάρια για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. Τα αλατίζω, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Βήμα 3 Βάζω στην κατσαρόλα τις αλευρωμένες μερίδες του κουνελιού και τις σοτάρω στο λάδι που έμεινε στο σκεύος, για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ. Προσθέτω τις πατάτες, το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό), τη δάφνη, τα γαρίφαλα, το πιπέρι και την κανέλα. Ρίχνω ζεστό νερό ώστε απλώς να καλύψει τα κομμάτια και το αφήνω να πάρει μια βράση.
  • Βήμα 4 Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 20 λεπτά. Προσθέτω τα κοκκάρια και 1 φλιτζάνι νερό ακόμη (αν έχει μειωθεί αρκετά) και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 – 40 λεπτά, μέχρι το κουνέλι να μαλακώσει καλά και τα κοκαλάκια του να ξεκολλάνε εύκολα από το ψαχνό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύω για άλλα 5 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Είναι ωραία να μαγειρεύουμε ή να φτιάχνουμε γλυκά στο σπίτι, αλλά σίγουρα απαιτεί αρκετό από το χρόνο μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να σας αποκαλύψω μερικά μυστικά μου για να μειώσετε χρόνο και κόπο στην κουζίνα. Πάρτε χαρτί , μολύβι… ξεκινάμε! Ζεστός φούρνος… Λιωμένο βούτυρο […]



Subscribe