Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

: 30-40
: 15 min
: 40 min

Για τα κουλουράκια αυτά χρησιμοποιήστε ένα ωραίο, αρωματικό, λευκό κρασί που θα τα κάνει τόσο μυρωδάτα και εθιστικά που θα σας ξετρελάνουν.

Υλικά
  • 300 γρ. λευκό κρασί
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Βήμα 2 Αλλάζω εξάρτημα στο μίξερ και βάζω τον γάτζο. Προσθέτω το μπέικιν και αρχίζω ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, απαλή και ελαστική.
  • Βήμα 3 Πλάθω τα κουλούρια στο μέγεθος που θέλω και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζω με μπόλικο σουσάμι και ψήνω για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μπεζ χρώμα και να γίνουν τραγανά.