ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ
Για τα κουλουράκια αυτά χρησιμοποιήστε ένα ωραίο, αρωματικό, λευκό κρασί που θα τα κάνει τόσο μυρωδάτα και εθιστικά που θα σας ξετρελάνουν.
Υλικά
- 300 γρ. λευκό κρασί
- 300 γρ. ελαιόλαδο
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 10 γρ. αλάτι
- 10 γρ. ζάχαρη
- 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
- Βήμα 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Βήμα 2 Αλλάζω εξάρτημα στο μίξερ και βάζω τον γάτζο. Προσθέτω το μπέικιν και αρχίζω ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, απαλή και ελαστική.
- Βήμα 3 Πλάθω τα κουλούρια στο μέγεθος που θέλω και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζω με μπόλικο σουσάμι και ψήνω για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μπεζ χρώμα και να γίνουν τραγανά.