Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

: 30-40
: 15 min
: 40 min

Για τα κουλουράκια αυτά χρησιμοποιήστε ένα ωραίο, αρωματικό, λευκό κρασί που θα τα κάνει τόσο μυρωδάτα και εθιστικά που θα σας ξετρελάνουν.

Υλικά
  • 300 γρ. λευκό κρασί
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Βήμα 2 Αλλάζω εξάρτημα στο μίξερ και βάζω τον γάτζο. Προσθέτω το μπέικιν και αρχίζω ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, απαλή και ελαστική.
  • Βήμα 3 Πλάθω τα κουλούρια στο μέγεθος που θέλω και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζω με μπόλικο σουσάμι και ψήνω για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μπεζ χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΙ

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με αρωματικό κάρι και αμύγδαλα. Τα μπαχαρικά αλλά και το μήλο είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει!

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΟΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΟΑ

Έχετε ποτέ δοκιμάσει κινόα; Αυτός ο μικρός αλλά τόσο αποτελεσματικό σπόρο των Ίνκας, θεωρείται δημητριακό, αλλά πολύ πιο εύκολο στην πέψη. Να ξέρετε πως θα βρείτε την κινόα σε πολλά χρώματα: άσπρο, κόκκινο, μαύρο αλλά και μπλε. Το λευκό είναι και το πιο κοινό, αλλά […]



Subscribe