destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

: 40-50 κουλούρια
: 30 min
: 20 min

Αφράτα κουλουράκια με ταχίνι και μπαχαρικά που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Υλικά
  • 850-950 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 400 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. σόδα
  • 10 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 5 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, το ταχίνι, το κονιάκ και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Βήμα 3 Σε ένα ποτήρι, ανακατεύω τον υπόλοιπο χυμό με τη σόδα και προσθέτω το μίγμα στο μπολ. Προσθέτω τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βήμα 4 Ρίχνω το μισό αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξω ένα ζυμαράκι απαλό.
  • Βήμα 5 Πλάθω τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μου αρέσει και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφω με ένα πινέλο με λίγο νερό και πασπαλίζω με το σουσάμι.
  • Βήμα 6 Ψήνω τα κουλουράκια για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Related Posts

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Οι διακοπές χαρακτηρίζονται από ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς που καταλήγουν σε παραθαλάσσια ταβερνάκια ή μπαράκια. Ωστόσο, για πολλούς το άγχος της αύξησης βάρους παραμένει μιας και οι θαλασσινοί μεζέδες, τα ουζάκια και τα παγωτά κάνουν τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Έτσι προκειμένου να απολαύσετε τις […]

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Από τα πιο αρωματικά κουλουράκια με το πορτοκάλι και το σουσάμι να κυριαρχούν στη γεύση τους. Αν δεν σας αρέσει το τσίπουρο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τσικουδιά, ρακί ή κονιάκ.