destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

: 40-50 κουλούρια
: 30 min
: 20 min

Αφράτα κουλουράκια με ταχίνι και μπαχαρικά που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Υλικά
  • 850-950 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 400 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. σόδα
  • 10 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 5 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, το ταχίνι, το κονιάκ και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Βήμα 3 Σε ένα ποτήρι, ανακατεύω τον υπόλοιπο χυμό με τη σόδα και προσθέτω το μίγμα στο μπολ. Προσθέτω τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βήμα 4 Ρίχνω το μισό αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξω ένα ζυμαράκι απαλό.
  • Βήμα 5 Πλάθω τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μου αρέσει και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφω με ένα πινέλο με λίγο νερό και πασπαλίζω με το σουσάμι.
  • Βήμα 6 Ψήνω τα κουλουράκια για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Related Posts

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Είναι απίθανα κρατσανιστά και ευωδιάζουν κανέλα! Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;

ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το αγαπημένο θεσσαλονικιώτικο κουλούρι με πολύσπορο αλεύρι. Φτιάξτε το και απολαύστε το σκέτο ή γεμίζοντάς το με τυριά, αλλαντικά αλλά και με μέλι ή μαρμελάδα.



Subscribe