destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

: 60 κουλούρια
: 30 min
: 20 min

Η ελαφρά ξινάδα και η ιδιαίτερη γλύκα της μαύρης σταφίδας χαρακτηρίζουν αυτά τα κουλουράκια που είναι πολύ τραγανά και αρωματικά.

Υλικά
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά ανοιχτόχρωμο και λείο μείγμα. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα και χτυπάω καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνω την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και τις σταφίδες και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη σόδα με το γάλα, μέχρι το μείγμα να αφρίσει και το αδειάζω στο μπολ με τα υλικά, μαζί με το κονιάκ και ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά με η μαρίζ μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνω να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά και στη συνέχεια την πλάθω σε κουλουράκια μακρόστενα σαν δάχτυλα. Τα αραδιάζω σε δύο λαμαρίνες φούρνου, στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Related Posts

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Οι διακοπές χαρακτηρίζονται από ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς που καταλήγουν σε παραθαλάσσια ταβερνάκια ή μπαράκια. Ωστόσο, για πολλούς το άγχος της αύξησης βάρους παραμένει μιας και οι θαλασσινοί μεζέδες, τα ουζάκια και τα παγωτά κάνουν τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Έτσι προκειμένου να απολαύσετε τις […]

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Από τα πιο αρωματικά κουλουράκια με το πορτοκάλι και το σουσάμι να κυριαρχούν στη γεύση τους. Αν δεν σας αρέσει το τσίπουρο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τσικουδιά, ρακί ή κονιάκ.