Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

: 30 κουλούρια
: 30 min
: 20 min

Είναι απίθανα κρατσανιστά και ευωδιάζουν κανέλα! Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ανθρακούχο νερό
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Για το πασπάλισμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα (σκόνη), την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Βήμα 2 Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ενιαίο μείγμα. Αδειάζω αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις, αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη και σχετικά σφικτή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτω κι άλλο αλεύρι.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύω τη ζάχαρη και την κανέλα για το πασπάλισμα.
  • Βήμα 4 Πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή σε κοτσιδάκια ή απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβω με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. «Βουτάω» τα κουλουράκια στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας και τα αραδιάζω σε λαμαρίνες φούρνου (ή σε ρηχά ταψιά), στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.

Related Posts

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Οι ημέρες των εορτών φτάνουν στο τέλος τους, δοκιμάσαμε από όλα τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, καταναλώσαμε περισσότερο αλκοόλ απ΄ ό,τι συνήθως και ξεχάσαμε τη φυσική δραστηριότητα. Και τώρα τι; Υπολογίζουμε τα κιλά που προστέθηκαν και είδη σκεφτόμαστε πως θα εντάξουμε πάλι στην καθημερινότητά μας ένα συγκεκριμένο […]