destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

: 60-70 κουλούρια
: 20 min
: 30 min

Είναι αρωματικά, πολύ αφράτα και δεν λείπουν από το σπίτι τις ημέρες των γιορτών. Ιδανικά για το κολατσιό και το σχολείο αλλά και για τον καφέ μας.

Υλικά
  • 320 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, πολύ καλά κοπανισμένο στο γουδί
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • 1 λοβός βανίλιας –τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μαχαιράκι και παίρνουμε τα σπόρια (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας)
  • ελάχιστο αλάτι
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 ml γάλα
  • 1.400-1.500 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκος αυγού, για το άλειμμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χτυπάω στο μίξερ χειρός το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και σχετικά αφράτο. Προσθέτω το μέλι, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα σποράκια βανίλιας (ή τη σκόνη) και ελάχιστο αλάτι, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν και στη συνέχεια σε υψηλότερη, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή και σχετικά αφράτη κρέμα.
  • Βήμα 2 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και τα αδειάζω στο μείγμα του βουτύρου. Συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και σταματάω τη λειτουργία του μίξερ.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύω με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια μέτρια ζύμη (μπορεί να μη το πάρει όλο το αλεύρι γιατί εξαρτάται από το βάρος των αυγών, τη θερμοκρασία κ.λπ.). Τη ζυμώνω για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά για να «ξεκουραστεί».
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180º C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Πλάθω με το μείγμα κουλουράκια σε σχήμα στρογγυλό ή σε κοτσιδάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί, σε απόσταση 2 – 3 εκ. μεταξύ τους. Τα αλείφω με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνω για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!