Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

: 4 - 6
: 45 min
: 55 min

Ελαφρώς γλυκίζον, γεμάτο αρώματα και με έναν συνδυασμό που εκπλήσσει, το κοτόπουλο με κυδώνια θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο κυριακάτικο τραπέζι ή σε ένα κάλεσμα.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό γλυκό κρασί (π.χ. Μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου)
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζας (προαιρετικά –θα τη βρείτε στα φυτώρια)
  • 4 μεγάλα κυδώνια, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα το καθένα στα τέσσερα
  • 1 κοτόπουλο βάρους περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιναδρο σε σκόνη
  • 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το γλυκό κρασί, την καστανή ζάχαρη, τα φυλλαράκια αρμπαρόριζας (αν τα χρησιμοποιήσω), και τα κομμάτια των κυδωνιών και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά και με κλεισμένη τη κατσαρόλα, για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Πλένω σκουπίζω και αλευρώνω τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Βήμα 3 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε δόσεις, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τα πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και τα αραδιάζω σε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωρά άνετα.
  • Βήμα 4 Βγάζω τα κυδώνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τακτοποιώ σε μια γάστρα, ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Βράζω το υγρό της κατσαρόλας όπου έβραζαν τα κυδώνια για 10 – 15 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μείνει το μισό. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη μουστάρδα, ανακατεύω και περιχύνω το κοτόπουλο και τα κυδώνια.
  • Βήμα 5 Ψήνω το φαγητό για 45 – 50 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να ψηθούν καλά μέχρι το κόκαλο. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με πιλάφι.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe