Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

: 4 - 6
: 15 min
: 50 min

Το στιφάδο δεν είναι απαραίτητα κοκκινιστό. Εδώ σας το προτείνω με μια αρωματική κρασάτη σάλτσα, σε ένα πιάτο ιδανικό για το χειμώνα που λείπουν οι καλές ντομάτες.

Υλικά
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μέτριο κοτόπουλο, βάρους 1.200 - 1.400 γρ., κομμένο σε μέτρια κομμάτια–μερίδες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 σπόροι μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμυδάκια στιφάδου μαζί με λίγο αλάτι, για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και βγάζω όλα τα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα. Τα μεταφέρω σε ένα πιάτο.
  • Βήμα 2 Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνω να σοταριστούν για 2 – 3 λεπτά από την κάτω πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ξεκολλάνε με ευκολία. Τα γυρίζω από την άλλη πλευρά και τα σοτάρω για άλλα 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και εκεί. Ρίχνω ξανά στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  • Βήμα 3 Σβήνω με το κρασί, το αφήνω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ κι προσθέτω τα μπαχάρια και τη δάφνη. Προσθέτω το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, αφήνω να πάρει μια βράση και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω το φαγητό για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει καλά.
  • Βήμα 4 Παίρνω 2 φλιτζάνια από το ζουμί της κατσαρόλας, το αφήνω να κρυώσει αρκετά και διαλύω εκεί το κορν φλάουρ. Το ξαναρίχνω στην κατσαρόλα, την ανακινώ για να απλωθεί καλά το μείγμα και μαγειρεύω για άλλο 1 λεπτό περίπου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι σάλτσα να δέσει. Σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe