Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

: 6
: 30 min
: 30 min

Πώς κάνουμε ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο να γίνει πιο μοντέρνο και πιο νόστιμο; Απλά πράγματα... το κάνουμε «σουβλάκι» αντικαθιστώντας το ξύλινο με λουκάνικο Φρανκφούρτης.

Υλικά
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι με φιλέτα, συνολικού βάρους 700 - 750 γρ.)
  • 3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης, καλής ποιότητας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω ένα μέτριο ταψάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
  • Βήμα 2 Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω κάθε φιλέτο οριζοντίως στη μέση. Εχω έτσι 6 λεπτότερα φιλέτα. Τα βάζω ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια διάφανης μεμβράνης και τα χτυπάω πολύ καλά με τον μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι κουζίνας) ή με έναν βαρύ και χονδρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να απλώσουν, να γίνουν σκαλοπίνια.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό αλείφω τα φιλετάκια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα και λίγη ρίγανη.
  • Βήμα 4 Παίρνω τις λεπτές φέτες κοτόπουλου και τις τυλίγω γύρω από κάθε λουκάνικο. Υπολογίζω για κάθε λουκάνικο ότι θα χρειαστώ 2 φέτες κοτόπουλου. Έτσι δημιουργώ σουβλάκια που στη θέση της σούβλας θα έχουμε το λουκάνικο.
  • Βήμα 5 Βάζω τα σουβλάκια στο ταψάκι και τα αλείφω με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να ψηθούν ως το κέντρο τους. Τα σερβίρω αμέσως και τα συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.


Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 3 – 4 ώρες με μαρινάδα που θα φτιάξουμε από το κρασί, το ξίδι και τα μπαχαρικά της συνταγής.

Mόνος στην κουζίνα

Mόνος στην κουζίνα

Πώς να φτιάξω ένα λαχταριστό μπέργκερ; Ποια μπαχαρικά πρέπει να έχει το ντουλάπι μου; Τι συνταγές μπορώ να φτιάξω με μια κονσέρβα; Πώς θα ετοιμάσω ψητό κοτόπουλο στον φούρνο, σαν της μαμάς; Πώς θα φτιάξω μια πεντανόστιμη καρμπονάρα σε 5 μόνο λεπτά; Τιραμισού στο πι […]