Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 4
: 10 min
: 40 min

Φαγητό και συνοδευτικό μαζί, σε μια συνταγή εύκολη, απλή αλλά ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική.

Υλικά
  • 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε μισό δισκάκι με φιλέτα στήθους), κομμένο σε μικρούς κύβους, όπως το σουβλάκι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 φλιτζ. τσαγιού (800 ml) ζωμός κότας
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι, όχι πικάντικο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό ή κατσικίσιο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τους κύβους του κοτόπουλου με αλατοπίπερο. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρω τους κύβους σε μέτρια φωτιά, για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζω τους κύβους με τρυπητή κουτάλα, τους μεταφέρω σε ένα μπολ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναρίχνω στην κατσαρόλα τους αλευρωμένους κύβους κοτόπουλου, ανακατεύω και σβήνω με το μισό ζωμό κότας. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το κάρι και μαγειρεύω για άλλα 10 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
  • Βήμα 3 Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω να βράσει ο υπόλοιπος ζωμός κότας και όταν κοχλάσει ρίχνω το πλιγούρι και χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά, για να μην φουσκώσει και αφρίσει το μείγμα. Μαγειρεύω το πλιγούρι για 10 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του να πιουν το υγρό. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με το πλιγούρι με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σπυρωτό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και, προαιρετικά, προσθέτω 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το αφράτο πλιγούρι σε πιάτα και συμπληρώνω με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του. Προσθέτω από 1 – 2 κουτ. σούπας γιαούρτι σε κάθε μερίδα και σερβίρω.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe