Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4 - 6
: 15 min
: 1 hr 15 min

Λατρεύω το ταχίνι στις σάλτσες τις αλμυρές, εδώ με το χυμό λεμονιού και τη γλυκιά πάπρικα δημιουργεί μια τραγανή κρούστα στο κοτόπουλο και μια μελωμένη γεύση στις πιπεριές που θα σας κερδίσει. Θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας Κυριακάτικα φαγάκια!!!

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής βάρους από 1 κιλό έως 1200 γρ.
  • 3 κόκκινες πιπεριές, πλυμένες και κομμένες σε μακριά μπαστουνάκια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, ψιλοκομμένες ή 2 φρέσκιες, ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουτ. της σούπας νιφάδες πάπρικας ή 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας ταχίνι
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Με το μίγμα αυτό αλείφω καλά το κοτόπουλο μέσα και έξω. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ρίγανη και τη μισή πάπρικα.
  • Βήμα 2 Σε ένα βαθύ ταψί φούρνου ή σε γάστρα απλώνω τις κομμένες πιπεριές, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, πασπαλίζω με την υπόλοιπη πάπρικα και νοστιμίζω με αλατοπίπερο. Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και τοποθετώ το κοτόπουλο επάνω στις πιπεριές. Ψήνω για 1 ώρα και 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe