Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

: 4
: 15 min
: 30 min
           
: 30 min

Συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά! Φιλεταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, μυρωδάτες και ζουμερές που τρώγονται μέσα από το πακετάκι τους!

Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 συσκευασία με φιλέτα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα, απαλή
  • λίγο γλυκό μπούκοβο (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 20 - 25 ντοματίνια (1 κεσεδάκι), χαραγμένα ελαφρώς χιαστί
  • 10 - 12 φύλλα πλατύφυλλος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι, κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) λευκό βαλσαμικό ξίδι (ή κλασικό βαλσαμικό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα κόβω σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους 1 εκ., τα ρίχνω σε ένα πολύ μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκανίτσα) και προσθέτω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γλυκό μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μέλι, τα χαραγμένα ντοματίνια, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζω στο ψυγείο και αφήνω το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Κόβω 4 μεγάλα και τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας των 40 εκ. και με ένα πινέλο τα αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό. Βγάζω το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο, προσθέτω τις φέτες λεμονιού και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύω και πάλι. Μοιράζω το μείγμα στο κέντρο κάθε λαδόκολλας, φροντίζοντας να μοιράσω ισόποσα τα ντοματίνια και τις φέτες λεμονιού και να στραγγίξω κάθε δόση από τα πολλά υγρά, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα (1 – 2 κουτ. σούπας). Ενώνω τις άκρες κάθε λαδόκολλας για να κολλήσουν και τις αλείφω και πάλι με αυγό, εξωτερικά, ώστε να παραμείνουν κολλημένες.
  • Βήμα 4 Βάζω τα πακέτα σε ένα μεγάλο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου  και ψήνω για 30 λεπτά ή μέχρι τα πακέτα να φουσκώσουν (καθώς είναι σφραγισμένα με το αυγό, θα φουσκώσουν από τον εγκλωβισμένο ατμό στο εσωτερικό τους).
  • Βήμα 5 Τα σερβίρω αμέσως, ανοίγοντας τα πακέτα την ώρα του σερβιρίσματος, μέσα στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι ή σαλάτα με κινόα.
  • Βήμα 6  


Related Posts

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

Τα μπέργκερ είναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά.

Mόνος στην κουζίνα

Mόνος στην κουζίνα

Πώς να φτιάξω ένα λαχταριστό μπέργκερ; Ποια μπαχαρικά πρέπει να έχει το ντουλάπι μου; Τι συνταγές μπορώ να φτιάξω με μια κονσέρβα; Πώς θα ετοιμάσω ψητό κοτόπουλο στον φούρνο, σαν της μαμάς; Πώς θα φτιάξω μια πεντανόστιμη καρμπονάρα σε 5 μόνο λεπτά; Τιραμισού στο πι […]