Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 15 min
: 30 min

Από τις πιο αγαπημένες συνταγές αφού περιλαμβάνει δύο υλικά που όλοι αγαπούν... Κοτόπουλο και μανιτάρια. Η κρασάτη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα απλά τα απογειώνει!

Υλικά
  • 750 - 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, μουσκεμένα για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό ή λευκό ξηρό κρασί, στυμμένα και καλά στραγγισμένα
  • 50 ml ζωμός κρέατος (ή νερό)
  • 3 κουτ. σούπας γλυκό λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη (ή πικάντικη γραβιέρα ή πεκορίνο)
  • 2 - 3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, πολύ ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και στεγνώνω πολύ καλά τα φιλέτα. Τα χτυπάω με το ειδικό σφυράκι (ή με ένα βαρύ ξύλινο γουδοχέρι), αφού πρώτα τα έχω τοποθετήσει ανάμεσα σε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης, μέχρι να λεπτύνουν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζω και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο, βαρύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το απλώνω ομοιόμορφα για να καλύψει τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και σοτάρω τα μανιτάρια (φρέσκα και ξερά) για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 3 Βάζω στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου σε μονή στρώση, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και, χωρίς να τα γυρίσω, τηγανίζω τα φιλέτα για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά. Τα γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμά τους για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά τους. Βγάζω τα φιλέτα και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 4 Ρίχνω στο τηγάνι το ζωμό και το κρασί και ξύνω τον πυθμένα του τηγανιού με μια ξύλινη σπάτουλα για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα και να διαλυθούν στο υγρό μείγμα. Τότε, ξαναβάζω το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτω τα μανιτάρια. Πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα και γέρνω ελαφρώς το τηγάνι. Με ένα κουτάλι παίρνω κουταλιές από το καυτό ζουμί του τηγανιού και περιχύνω τα φιλέτα. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά, σκεπάζω το τηγάνι με το καπάκι του και σιγομαγειρεύω το φαγητό για 6 – 8 λεπτά.
  • Βήμα 5 Το μοιράζω σε πιάτα, σκορπίζω από πάνω το μαϊντανό και ραντίζω κατά βούληση με το χυμό του λεμονιού. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με απλό ρύζι πιλάφι.


Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.



Subscribe