Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

: 4 - 6
: 10 min
: 35 min

Χορταστικό και γρήγορο πιάτο με κρεμώδη, μουσταρδένια σάλτσα με γιαούρτι και τρυφερό κοτόπουλο. Απολαύστε το!

Υλικά
  • 1 πακέτο (400 γρ.) λινγκουίνι ή ταλιατέλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι φιλέτα από στήθος κοτόπουλου –ζυγίζουν 700 - 750 γρ.), κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω κατά μέρος 1 φλιτζάνι (200 ml) από το νερό τους, τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κοτόπουλου για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνω με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτω το κρεμμύδι αι το σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, για να μην σκουρύνει και πικρίσει).
  • Βήμα 3 Σβήνω με το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του και προσθέτω το νερό που άφησα κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20 λεπτά.
  • Βήμα 4 Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μείγμα στο σκεύος με τη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύω απαλά. Ρίχνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύω για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να βραχούν καλά με τη σάλτσα. Ρίχνω τον άνηθο, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα ωραίο συνοδευτικό για το πιάτο αυτό είναι το άγριο ρύζι που μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και ανακατεύω με πιλάφι. Ένα άλλο εξαιρετικό συνοδευτικό είναι η πολέντα.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει σε γεύση και εμφάνιση. Το χωριάτικο φύλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τη γέμιση να «ξεφύγει».