Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κοτόπουλο ζουμερό στο τηγάνι με σάλτσα ψητού

Κοτόπουλο ζουμερό στο τηγάνι με σάλτσα ψητού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 30΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Εύβοια
Υλικά Εκτέλεση
  • 1.200 γρ. φιλέτο στήθος κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας χοντροκομμένο μείγμα από πιπέρια
  • 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ απαλό
  • 1 σάλτσα για ψητό, διαλυμένη σε λίγο νερό
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • χοντρό αλάτι
Καρυκεύω τα φιλέτα κοτόπουλου με τα πιπέρια, την πάπρικα και το κάρυ. Πιέζω τα καρυκεύματα να κολλήσουν πάνω στα φιλέτα. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει βάζω τα φιλέτα κοτόπουλο. Μόλις πάρουν χρώμα από την μια πλευρά τα γυρίζω και από την άλλη. Περιμένω να πάρουν χρώμα και από αυτή. Χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω το τηγάνι. Αφήνω να ψηθούν τα φιλέτα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί τα γυρίζω μια φορά. Ξεσκεπάζω και ρίχνω το κρασί και την σάλτσα ψητού. Ανακατεύω καλά και αφήνω την σάλτσα να μελώσει.
Βγάζω τα φιλέτα και τα κόβω σε λεπτές φέτες.
Περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Είναι ωραία να μαγειρεύουμε ή να φτιάχνουμε γλυκά στο σπίτι, αλλά σίγουρα απαιτεί αρκετό από το χρόνο μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να σας αποκαλύψω μερικά μυστικά μου για να μειώσετε χρόνο και κόπο στην κουζίνα. Πάρτε χαρτί , μολύβι… ξεκινάμε! Ζεστός φούρνος… Λιωμένο βούτυρο […]



Subscribe