Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κοτόπιτα με τραχανά σε χωριάτικο φύλλο

Κοτόπιτα με τραχανά σε χωριάτικο φύλλο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 30΄ 1 ώρα 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Λευκάδα!
Υλικά Εκτέλεση
 Για την πίτα

  • 9 χωριάτικα φύλλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, χτυπημένο με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι (κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος), ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανά, γλυκό
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.

Για τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με το πράσο. Αλατοπιπερώνω. Μόλις μαραθούν τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω τα κυβάκια κοτόπουλου και τα σοτάρω μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο προσθέτω στο τηγάνι και το κρεμμύδι με το πράσο. Ανακατεύω και ρίχνω και τον τραχανά, προσθέτω 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να πάρει βράση. Μετά από 5 λεπτά αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτω στο μείγμα το ανθότυρο και τα φρέσκα αρωματικά.
Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω το μίγμα στη γέμιση και ανακατεύω καλά.

Για την πίτα: Λαδώνω καλά ένα ταψάκι.
Παίρνω ένα φύλλο χωριάτικο και το βάζω τσαλακωμένο στο ταψί. Λαδώνω λίγο και σκεπάζω με άλλα δύο φύλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα. Αδειάζω τη μισή γέμιση και στρώνω με ένα κουτάλι. Σκεπάζω με άλλα 3 φύλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα και ρίχνω την υπόλοιπη γέμιση.
Τελειώνω, σκεπάζοντας με τα τελευταία φύλλα. Αλείφω καλά με το μίγμα αυγού-ελαιόλαδου και πασπαλίζω με το σουσάμι.
Ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά με μια ώρα μέχρι να ροδίσει η πίτα.


Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλο και πιο συχνά, βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βιολογικά προϊόντα. Μεγάλες, μικρές και καινούργιες εταιρίες προτείνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά υγιεινό. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ και εγώ και σε κάθε μου καινούργια συνταγή […]