Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ

: 4 - 6
: 1 min
: 30 min
           
: 40 min

Χορταστικές, υπέροχα τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό είναι μια πρώτης τάξεως πρόταση για γεύμα ή ακόμα και για ένα παιδικό πάρτι. Οι κροκέτες αυτές ψήνονται και στο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία, για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τους τακτικά.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.200 γρ, κατά προτίμηση βιολογικό, βρασμένο για 45 - 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένες
  • ⅔ φλιτζ. τσαγιού πολτοποιημένες φρέσκες ντομάτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml ζωμός κότας
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεψαχνίζω το βρασμένο κοτόπουλο και το ψιλοκόβω με ένα μαχαιράκι σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάζω το ψαχνό σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίχνω τις λιωμένες ντομάτες, το μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το αλεύρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύω έντονα και ασταμάτητα, μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το σοταρισμένο μείγμα του τηγανιού και το αυγό και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ. Το βάζω στο ψυγείο για 30 – 40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς και να πλάθεται εύκολα.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 2 – 3 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βήμα 5 Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω στρογγυλούς κεφτέδες σε μέγεθος μικρού αυγού. Ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο. Περνάω τους κεφτέδες από τη φρυγανιά και τους τηγανίζω σε δόσεις των 4 – 5 κομματιών, για 2 – 3 λεπτά, γυρίζοντάς τους τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρω ζεστούς ή χλιαρούς.
  • Βήμα 6 Συνοδεύω με μια σπιτική σάλτσα γιαουρτιού, δηλαδή γιαούρτι ανακατεμένο με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και όποιο φρέσκο ψιλοκομμένο μυρωδικό θέλω και είναι της εποχής.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe