Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΜΕ ΜΠΕΖΕΔΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΜΕ ΜΠΕΖΕΔΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΜΕ ΜΠΕΖΕΔΕΣ

: 8-10
: 30 min
           
: 6 hr

Μοναδικός σοκολατένιος κορμός με τραγανά μπεζεδάκια. Όταν έχω χρόνο φτιάχνω και τους μπεζέδες. Τη συνταγή θα την βρείτε στην κατηγορία: Γλυκό-Βασικές Παρασκευές.

Υλικά
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 15 έτοιμοι μπεζέδες (οι μπεζέδες είναι μικρές, συμπαγείς και αφράτες ροζέτες από ψημένη μαρέγκα, τις οποίες θα βρείτε σχεδόν σε όλα τα ζαχαροπλαστεία)
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. μέλι ή σιρόπι γλυκόζης (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
  • 140 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • ελάχιστο αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 13 x 23 εκατοστά και τη ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφαρμόσει ακριβώς και οι άκρες της να περισσεύουν αρκετά από τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Βήμα 2 Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετημένη πάνω από άλλη κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει νερό. Μόλις η σοκολάτα λιώσει ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το μέλι (ή το σιρόπι γλυκόζης), το κομμένο βούτυρο και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να λιώσει και γίνει λείο. Τέλος, ρίχνω και το αυγό και ανακατεύω ζωηρά, μέχρι να διαλυθεί στο μείγμα.
  • Βήμα 3 Απομακρύνω από τη φωτιά. Σπάζω τους μπεζέδες με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνω στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στην ντυμένη φόρμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Καλύπτω καλά με τις άκρες της μεμβράνης που περισσεύουν και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει. Για να ξεφορμάρω το γλύκισμά μου, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα, ανασηκώνω τη φόρμα και αφαιρώ προσεκτικά τη διάφανη μεμβράνη. Κόβω το γλύκισμα σε φέτες και σερβίρω.

Related Posts

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

Ένα κανταΐφι που θυμίζει γαλακτομπούρεκο… Νόστιμο, αφράτο, βουτυράτο… Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε…