Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και μπισκότο

Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και μπισκότο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15´ 6-8 μερίδες 3-4 ώρες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 16/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Γιώτης
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, στραγγισμένο από το σιρόπι του, ψιλοκομμένο + και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
  • 2 συσκευασίες τριμμένο μπισκότο Γιώτης
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, γυαλιστερή κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα, τα βερίκοκα, το πορτοκάλι, τα φουντούκια. Κρατάμε 2-3 κουταλιές από το τριμμένο μπισκότο και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να «βραχούν» όλα τα υλικά με την σοκολάτα.
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει. Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στο κέντρο της μεμβράνης και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο, ξετυλίγουμε τον κορμό και στολίζουμε με λίγο γλυκό πορτοκάλι.

Related Posts

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη και άκρως φθινοπωρινή πρόταση από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η κολοκύθα έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), ενώ το χαρακτηριστικό χρώμα της οφείλεται στο β-καροτένιο.

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.