Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και μπισκότο

Κορμός σοκολάτας με φουντούκια και μπισκότο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15´ 6-8 μερίδες 3-4 ώρες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 16/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Γιώτης
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, στραγγισμένο από το σιρόπι του, ψιλοκομμένο + και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
  • 2 συσκευασίες τριμμένο μπισκότο Γιώτης
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, γυαλιστερή κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα, τα βερίκοκα, το πορτοκάλι, τα φουντούκια. Κρατάμε 2-3 κουταλιές από το τριμμένο μπισκότο και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να «βραχούν» όλα τα υλικά με την σοκολάτα.
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει. Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στο κέντρο της μεμβράνης και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο, ξετυλίγουμε τον κορμό και στολίζουμε με λίγο γλυκό πορτοκάλι.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα.



Subscribe