Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΟΡΜΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΚΟΡΜΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΚΟΡΜΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

: 6-8
: 30 min
           
: 4 hr

Ένα υπέροχο κέρασμα που μπορεί να αξιοποιήσει τα περισσεύματα από το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας περίσσεψε. Άρωμα αμυγδάλου σε βελούδινη κρέμα με καραμελωμένα αμύγδαλα… Σίγουρα θα τρελάνει και τους πιο «δύσκολους».

Υλικά
  • 6 μεγάλες φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι
  • Τριμμένη σοκολάτα, για το σερβίρισμα
  • Για το σιρόπι
  • ½ φλιτζ. νερό
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ αμύγδαλο (αμαρέττο)
  • Για την κρέμα
  • 350 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 180 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 600 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ αμυγδάλου
  • Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 3 κουτ. σούπας νερό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το σιρόπι: Βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 2 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό και το λικέρ. Ανακατεύω και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα: Βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια χρυσοκόκκινη καραμέλα. Προσθέτω τα αμύγδαλα και ανακατεύω για να «βραχούν» από την καραμέλα. Αδειάζω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Βάζω το μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ και δουλεύω για λίγο με τη σπάτουλα για να γίνει κρεμμώδες. Προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω τα δύο υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω το λικέρ και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Βήμα 4 Συναρμολόγηση: Στρώνω μια φόρμα για κέικ 12×28 εκ. με διάφανη μεμβράνη.
  • Βήμα 5 Στρώνω 2 μεγάλες φέτες τσουρεκιού στον πάτο της φόρμας (αν δεν καλύπτετε εντελώς μπορείτε να προσθέσετε και μικρά κομμάτια τσουρεκιού). Με ένα κουτάλι ραντίζω με λίγο από το σιρόπι. Απλώνω το 1/3 της ποσότητας και κρέμα και σπάω λίγα καραμελωμένα αμύγδαλα. Σκεπάζω με 2 ακόμα φέτες τσουρεκιού τις οποίες ραντίζω με λίγο ακόμα σιρόπι. Στρώνω ακόμη μια δόση κρέμας, πασπαλίζω με σπασμένα αμύγδαλα και καλύπτω με τις τελευταίες φέτες τσουρεκιού τις οποίες ραντίζω με το υπόλοιπο σιρόπι. Σκεπάζω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάζω τον κορμό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά. Όση κρέμα έχει απομείνει την διατηρώ στο ψυγείο.
  • Βήμα 6 Βγάζω τον κορμό και με τη βοήθεια της μεμβράνης τον αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Καλύπτω όλο τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζω με ξύσμα σοκολάτας και καραμελωμένα αμύγδαλα.
  • Βήμα 7 Κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Related Posts

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη και άκρως φθινοπωρινή πρόταση από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η κολοκύθα έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), ενώ το χαρακτηριστικό χρώμα της οφείλεται στο β-καροτένιο.

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

Το Peleano Sparkling Tale, παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime και στα μήλα δίνει ιδιαίτερη ένταση και γεύση. Σας προτείνω να το σερβίρετε δροσερό μαζί με το cheesecake.