Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

: 4
: 10 min
: 45 min

Ένα πολύ ταιριαστό και νόστιμο συνοδευτικό είναι το ακόλουθο: Σε ένα μπολ βάζω 500 γρ. ντοματίνια, 2 φλιτζάνια λιαστές ντομάτες και 3 χονδροκομμένα ξερά κρεμμύδια. Προσθέτω 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι και ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά. Ζεσταίνω καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, και αδειάζω εκεί το μείγμα. Το σοτάρω για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα φρέσκα ντοματίνια και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Με το μείγμα αυτό συνοδεύω τα κοπανάκια.

Υλικά
  • 12 κοπανάκια κοτόπουλου (είναι η στρογγυλή άκρη του μπουτιού του κοτόπουλου και θα τα βρείτε είτε χύμα στα περισσότερα κρεοπωλεία, συσκευασμένα, σε πακέτα των 6 τεμαχίων, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Για το γλάσο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 γεμάτες κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα σόγιας, βιολογική
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαυροσούσαμο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το γλάσο: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το ελαιόλαδο, το μέλι, τη  σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Πλένω τα κοπανάκια, τα σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζω στο μπολ με το γλάσο. Τα ανακατεύω καλά με τα χέρια μου ώστε να καλυφθούν εντελώς με το γλάσο. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω κατά μέρος για 2 ώρες, για να μαριναριστούν τα κοπανάκια.
  • Βήμα 3 Για το ψήσιμο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνω το σουσάμι και το μαυροσούσαμο.
  • Βήμα 4 Βγάζω τα κοπανάκια από το γλάσο και τα περνάω από το σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Στη συνέχεια τα απλώνω σε μονή στρώση στο λαδωμένο ταψί.
  • Βήμα 5 Βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνω τα κοπανάκια για 40 – 45 λεπτά, μέχρι ροδίσουν έντονα και να ψηθούν καλά τα κοπανάκια στο εσωτερικό τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζω σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα, δίχως να καούν. Τα σερβίρω ζεστά.


Related Posts

ΜΕΛΙ… ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΜΕΛΙ… ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Η χρησιμότητα του μελιού στην παραδοσιακή ιατρική είναι γνωστή από την αρχαιότητα και ενισχύεται με νεότερες έρευνες που αποδεικνύουν τη δράση του μελιού ως φυσική ασπίδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και στο οξειδωτικό στρες. Η έκθεση του οργανισμού σε επιβαρρυντικούς εξωτερικούς παράγοντες  (ατµοσφαιρική ρύπανση, […]

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]