Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ

: 4
: 10 min
: 35 min

Είναι πεντανόστιμα και γίνονται πανεύκολα. Το μόνο που χειάζονται είναι ένα πυκνό, πικάντικο γλάσο και λίγος χρόνος για μαρινάρισμα. Τα σερβίρετε σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ ή σαν κύριο, συνοδεύοντας με τραγανές τηγανητές πατάτες και σαλάτα εποχής.

Υλικά
  • 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια (όχι ολόκληρα τα μπούτια, αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, συσκευασμένα σε δισκάκια)
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξίδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ ανακατεύω καλά το χυμό πορτοκαλιού, το κέτσαπ, τη μουστάρδα, το διαλυμένο ζωμό με το νερό του, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτω τα κοπανάκια του κοτόπουλου. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να καλύψω καλά τα κοπανάκια με το γλάσο, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστούν.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί (π.χ. το ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
  • Βήμα 3 Βγάζω τα κοπανάκια από τη μαρινάδα, τα ταμπονάρω απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας (χωρίς να τα στεγνώσω εντελώς) και τα αλατίζω καλά από όλες τις μεριές. Τα αραδιάζω στο ταψί σε μονή στρώση, το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τα ψήνω για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν μέχρι το κόκαλο –δοκιμάζω κόβοντας ένα κοπανάκι κοντά στο κόκαλο και, αν το ψαχνό είναι ακόμα ροζέ ή κοκκινωπό, συνεχίζω το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. Τα σερβίρω με τηγανητές πατάτες.


Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Λατρεύω το ταχίνι στις σάλτσες τις αλμυρές, εδώ με το χυμό λεμονιού και τη γλυκιά πάπρικα δημιουργεί μια τραγανή κρούστα στο κοτόπουλο και μια μελωμένη γεύση στις πιπεριές που θα σας κερδίσει.



Subscribe