Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 40΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο
Υλικά Εκτέλεση
  • 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, συσκευασμένα σε δισκάκια)

Για το γλάσο

  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 2φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσαμικού

Για τον πουρέ κολοκύθας

  • 600 γρ. (καθαρό βάρος) καθαρισμένη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ αναμειγνύω όλα τα υλικά για το γλάσο. Βάζω τα κοπανάκια κοτόπουλου στο μπολ με το γλάσο, ανακατεύω καλά με τα χέρια μου ώστε να βραχούν παντού, σκεπάζω το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβω σε κυβάκια την κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα μεγάλο και ρηχό ταψί. Βγάζω το μπολ με τα κοπανάκια και τη μαρινάδα από το ψυγείο και το αδειάζω στο μπολ με τη κολοκύθα. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα. Ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μίγμα του μπολ στο ταψί, το τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τα ψήνω για  35 με 40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσω μια ωραία ρόδινη κρούστα, αλλά και να ψηθούν τα κοπανάκια μέχρι το κέντρο.
Για να δω αν είναι έτοιμα, κόβω ένα μπουτάκι στο σημείο όπου ενώνεται το ψαχνό με το κόκαλο: αν είναι έστω και λίγο κοκκινωπό ή ροζέ, συνεχίζω το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη.
Αποσύρω από τη φωτιά και παίρνω τα λαχανικά. Τα βάζω σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιώ. Σερβίρω τον πουρέ με τα κοπανάκια και με τη σάλτσα από το ταψί.
Πρόταση
Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζω τον πουρέ με ζακυνθινές σταφίδες. 

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe