Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

: 6
: 20 min
: 1 hr 30 min
           
: 1 hr

Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο είδος κρέατος αν σας αρέσει, π.χ. μοσχάρι ή κοτόπουλο, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των άλλων κρεάτων. Μην αφαιρέσετε όμως το αρνάκι γιατί αυτό είναι που δίνει την περισσότερη νοστιμιά.

Υλικά
  • 600 γρ. μοσχαρίσια σπάλα (ψαχνό)
  • 600 γρ. χοιρινό μπούτι (ψαχνό)
  • 600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
  • 1½ κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο (προτιμήστε βιολογικές), ξεφλουδισμένες και ολόκληρες ή αν δεν βρείτε μικρές, μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερες και να τις κόψετε σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 - 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή 2 γεμάτες κουτ. σούπας θυμάρι ξερό)
  • 6 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο μας αρέσει), καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 κουτ. σούπας χονδροσπασμένο μαύρο πιπέρι
  • 3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • λίγη ξερή ρίγανη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω 1½ φλιτζάνι νερό, διαλύω μέσα το ζωμό, ανακατεύοντας καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 2 Πλένω και σκουπίζω καλά τα κρεατικά, τα κόβω σε μεγάλους κύβους των 3 εκατοστών και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα βαθύ ταψί.
  • Βήμα 3 Προσθέτω τον διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 5 Βγάζω τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνω κατά μέρος), και τους περνάω σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλω και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.
  • Βήμα 6 Κόβω 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζω τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα.
  • Βήμα 7 Συμπληρώνω με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες. Περιχύνω με 1 – 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα και τυλίγω προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα.
  • Βήμα 8 Τα βάζω σε ένα μεγάλο ταψί (προτιμώ στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνω για 1 – 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.
  • Βήμα 9 Ανοίγω κάθε πακέτο, βγάζω τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρω με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους.


Related Posts

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλο και πιο συχνά, βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βιολογικά προϊόντα. Μεγάλες, μικρές και καινούργιες εταιρίες προτείνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά υγιεινό. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ και εγώ και σε κάθε μου καινούργια συνταγή […]

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]