Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙ

: 4
: 15 min
: 50 min

Η αγαπημένη μου χειμωνιάτικη σούπα. Το μπαχάρι δίνει ιδιαίτερη γεύση αλλά όχι παραπάνω απ’ ότι σας προτείνω γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγάλει πικρίλα.

Υλικά
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε μέτριους κύβους (θα βρείτε και έτοιμη, καθαρισμένη και κομμένη ψίχα κολοκύθας, σε δισκάκια, σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 καρότο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι, χοντρό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 4 – 5 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό μέρος), κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. σούπας μπαχάρι, σκόνη
  • 1.200 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190ºC.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την κομμένη κολοκύθα, την πατάτα και το καρότο. Προσθέτω το χονδρό αλάτι, το μισό ελαιόλαδο, το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά με τα χέρια μου και αδειάζω όλο το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί, απλωτά.
  • Βήμα 3 Ψήνω τα υλικά για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αφήνω κατά μέρος, μέχρι τα υλικά να κρυώσουν.
  • Βήμα 4 Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σπασμένο μπαχάρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι τα υλικά να σκορπίσουν το θαυμάσιο άρωμά τους.
  • Βήμα 5 Προσθέτω όλο το περιεχόμενο του ταψιού και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Σβήνω με το ζωμό και τον αφήνω να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη δάφνη και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 15 λεπτά.
  • Βήμα 6 Αποσύρω από τη φωτιά και με ένα πιρούνι βγάζω τις δάφνες. Πολτοποιώ καλά τη σούπα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις). Ξαναρίχνω την πολτοποιημένη σούπα στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα και την ανακατεύω για 1 – 2 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
  • Βήμα 7 Τη σερβίρω αμέσως, ζεστή, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Το μπελαλίδικο καθάρισμά της αποθαρρύνει πολλούς από το να την αγοράσουν. Κι όμως! Το καθάρισμά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, ενώ η γλύκα και η νοστιμιά της ταιριάζουν σε τόσα πολλά μαγειρέματα κάθε είδους, που θα ήταν κρίμα να τη στερηθείτε! Ακολουθήστε με και […]