15΄ | 35΄ | 4-6 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013) Νόστιμη σούπα γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με μίγμα μπαχαρικών κάρι που ταιριάζει ωραία με τη γέυση της κολοκύθας. Αν δεν αγαπάτε το κάρι μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο μπαχάρι σε σκόνη ή με λίγο κόλιανδρο σε σκόνη. |
|
Υλικά | Εκτέλεση |
Για την κρέμα φέτας
|
Αφαιρώ την ψίχα από την κολοκύθα, πετάω το κεντρικό μέρος με τις ίνες και τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα σε κυβάκια. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρω τα πράσα με τα κυβάκια κολοκύθας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω το κάρι και αλατοπιπερώνω. Διαλύω το σπιτικό ζωμό στο ζεστό νερό. Μετά ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό κότας και μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Αποσύρω από τη φωτιά και περνάω τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ. Κατόπιν, την περνάω από λεπτή σήτα πιέζοντας καλά για να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο απαλό μίγμα. Ξαναρίχνω τη σούπα στην καθαρισμένη κατσαρόλα και την αφήνω να πάρει ακόμη μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το ελαφρύ γιαούρτι, που το έχω αναμείξει με το ελαφρύ γάλα, και αφήνω τη σούπα να δέσει ελαφρώς. Σερβίρω σε ατομικά μπολ, συνοδεύοντας με μια κουταλιά κρέμα φέτας. Για να φτιάξω τη κρέμα φέτας ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε ένα μπολάκι. |