destination taste!

Κολοκυθόπιτα γλυκειά με σοκολάτα και φύλλο κρούστας

Κολοκυθόπιτα γλυκειά με σοκολάτα και φύλλο κρούστας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 45΄ 1 ταψί
24×34 εκ.
[printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Ηράκλειο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 16 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη στον τρίφτη του τυριού
  • 3 κουτ. της σούπας ρύζι καρολίνα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 1 λοβό βανίλιας
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη

Για τη διακόσμηση

  • 1 κουτ. σούπας καρφάκια γαρίφαλου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Τοποθετώ ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ. Βάζω μέσα την κολοκύθα, το ρύζι, τη ζάχαρη, την καρυδόψυχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Πασπαλίζω με το σουσάμι, τη βανίλια, την κανέλα και το μπαχάρι και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το σουρωτήρι και το αφήνω στην άκρη για να βγάλει η κολοκύθα τα υγρά της τα οποία δεν θα τα πετάξω.
Βουτυρώνω το ταψί με ένα πινέλο. Απλώνω τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και βουτυρώνω τα πρώτα τέσσερα. Τα τσαλακώνω πλισέ και τα στρώνω στη βάση του ταψιού.
Με ένα μεγάλο κουτάλι σκορπίζω το 1/3 της γέμισης και την απλώνω να πάει παντού.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα τσαλακωμένα φύλλα και τη γέμιση για άλλες 2 φορές.
Τέλος, βουτυρώνω τα 4 τελευταία φύλλα και τσαλακώνοντάς τα πλισέ σκεπάζω την πίτα. Χαράζω με ένα μυτερό μαχαίρι και καρφώνω από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι.
Ραντίζω την πίτα με 2 γεμάτες κουτάλες από το ζουμί που έχει μείνει στο μπολ από το στράγγιγμα της κολοκύθας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Σερβίρω την πίτα πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Related Posts

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

Φτιάξτε εύκολα και κάθε στιγμή το δικό σας σπιτικό υποβρύχιο, με ό,τι άρωμα σας αρέσει: βανίλια, μαστίχα ή καραμέλα! Για να φτιάξετε καραμέλα, λιώνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 -3 κουταλιές ζάχαρη…

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο! Βασιλικός • Φτιάχνω μια σαλάτα […]



Subscribe