ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΥΡΩΔΑΤΟΙ
: 4
: 20 min
: 20 min
: 1 hr
Δεν μου αρέσει το πολύ αλεύρι στους κολοκυθοκεφτέδες γιατί τους κάνει πολύ «ψωμένιους». Προτιμώ να γεύομαι τα λεπτεπίλεπτα κολοκυθάκια και τα αρώματα των μυρωδικών.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο (φύλλα), ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Βήμα 1 Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβω από το χοντρό του τρίφτη. Ρίχνω τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, αλατίζω καλά και τα αφήνω για 1 ώρα να χάσουν τα υγρά τους.
- Βήμα 2 Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνω τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον δυόσμο, την φέτα αν τελικά την χρησιμοποιήσω και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
- Βήμα 3 Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και την φρυγανιά και ανακατεύω. Το μίγμα δεν θα γίνει πολύ σφιχτό και δεν θα πλάθετε σε κεφτεδάκια.
- Βήμα 4 Βάζω σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Βήμα 5 Με ένα βαθύ κουτάλι παίρνω μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνω το τηγάνι. Πατάω λίγο με την ανάποδη του κουταλιού για να πλατύνουν και τηγανίζω για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Βήμα 6 Τους βγάζω και τους αφήνω σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια. Συνεχίζω το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
- Βήμα 7 Σερβίρω τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς.