Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

: 6-8
: 10 min
: 1 hr 30 min
           
: 12 hr

Εντυπωσιακή χούμους με φλογάτο, κόκκινο χρώμα. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να προσθέτετε και 1 πιπερίτσα τσίλι. Σερβίρετέ το με παξιμάδια χαρουπιού συνοδεύοντας το κρασί σας ή το ουζάκι σας.

Υλικά
  • 300 γρ. παντζάρια (μόνο τα κεφάλια)
  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 100 ml γρ. σησαμέλαιο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τα ρεβίθια και τα βάζω σε ένα μπολ με νερό. Τα αφήνω για 12 ώρες να μουλιάσουν. Αδειάζω τα ρεβίθια μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.Πλένω τα παντζάρια και τα τρίβω για να καθαρίσει καλά η φλούδα τους. Στρώνω μια χοντρή λαδόκολλα και τοποθετώ τα παντζάρια στο κέντρο.
  • Βήμα 3 Ραντίζω με 2-3 κουταλιές από το σησαμέλαιο και πασπαλίζω με αλατοπίπερο. Κλείνω σφιχτά σε πακέτο και στη συνέχεια τυλίγω το πακέτο σε αλουμινόχαρτο, εξίσου σφικτά.
  • Βήμα 4 Βάζω το πακέτο σε ένα ταψάκι και ψήνω για 50-60 λεπτά μέχρι να νιώσω τους βολβούς μαλακούς όταν τους πιέσω με το δάχτυλο.
  • Βήμα 5 Ανοίγω το πακέτο, βγάζω τα παντζάρια σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 6 Βάζω στο μπλέντερ τα βρασμένα ρεβίθια, τα ψημένα παντζάρια, τα καρύδια, το σκόρδο το ταχίνι, το πετιμέζι, τα μπαχαρικά (κόλιανδρο και κύμινο) και πολτοποιώ προσθέτοντας σε αργή ροή το υπόλοιπο σησαμέλαιο, εναλλάξ με το μπαλσάμικο. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αδειάζω σε ένα μπολ. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα αρνάκι, σκέτο λουκούμι… Μπορείτε αντί για γραβιέρα να βάλετε ότι σας αρέσει. Αρκεί να είναι ένα τυρί πικάντικο. Ζητήστε από το χασάπη να σας ξεκοκκαλίσει το κρέας για ρολό χωρίς να αφαιρέσει την πέτσα του.