Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ριζότο

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ριζότο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10´ 20´ 4 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 24/11/2017
Υλικά Εκτέλεση
Για το ρύζι

  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 30 μλ μπράντι
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 40 ml μπράντι
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. κέτσαπ Classic Condito
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ρύζι: Σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι και τα μπαχάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνω με το μπράντι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τον ζωμό. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι. Βράζω για 15 λεπτά. Κλείνω τη φωτιά και δεν αποσύρω την κατσαρόλα. Την αφήνω όπως είναι σκεπασμένη για 5 λεπτά ακόμα.
Ξεσκεπάζω και ανακατεύω με ένα πηρούνι για να αφρατέψει.

Για το κοτόπουλο: Σε ένα wok ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο την κανέλα, το μπαχάρι και τις λωρίδες κοτόπουλου. Σοτάρω για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και σβήνω με το μπράντι. Αφήνω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τα ντοματίνια και την κέτσαπ. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15-20 λεπτά. Σερβίρω με το ρύζι.


Related Posts

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 3 – 4 ώρες με μαρινάδα που θα φτιάξουμε από το κρασί, το ξίδι και τα μπαχαρικά της συνταγής.



Subscribe