Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Είναι το τέλειο κέικ για ένα brunch ή για κολατσιό στο γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κύμινο με άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα ή το σουμάκ.

Υλικά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
  • 150 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε κύβους
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι, το κύμινο και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Προσθέτω τα 100 ml ελαιόλαδο και το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτω το ζαμπόν, τα τυριά και τα τριμμένα καρότα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα στο λαδωμένη φόρμα και ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει καλά και να φουσκώσει. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΦΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (ANGEL CAKE)

ΚΕΪΚ ΑΦΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (ANGEL CAKE)

Το απίθανα αφράτο και λευκό αυτό κέικ έχει ένα μόνο μερικά μυστικά: το καλό χτύπημα των ασπραδιών σε μαρέγκα, το συνδυασμό δύο ειδών ζάχαρης και το πρωτότυπο ξεφορμάρισμά του…

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ

Το αυθεντικό τιραμισού περιέχει ωμά αυγά τα οποία μπορείτε αν θέλετε να τα παραλείψετε, αλλά η κρέμα δεν θα έχει τη βελούδινη υφή που πρέπει.