Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ & ΣΑΝΤΙΓΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ & ΣΑΝΤΙΓΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ & ΣΑΝΤΙΓΙ

: 8-10
: 20 min
: 1 hr

Ένα κέικ όνειρο… αφράτο αλλά και ζουμερό. Η μπανάνα και η σαντιγί το κάνει ακόμα πιο νόστιμο.

Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 250 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 4 αυγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 150 γρ. αλεύρι βρώμης ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 60 γρ. κακάο άγλυκο
  • 3 μπανάνες
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA, παγωμένη
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, τριμμένη
  • Λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Κακάο
  • Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και την αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Bάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτέρο μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτω τα άλευρα, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο κοσκινισμένο και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω από το φούρνο, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 3 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύω. Με ένα κουτάλι αδειάζω το κέικ στο κέντρο αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από τα τοιχώματα.
  • Βήμα 4 Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω κάθετα στη μέση και τις προσαρμόζω στην τρύπα του κέικ. Σκεπάζω τις μπανάνες με την σαντιγί δημιουργώντας «λοφάκι». Όσο κέικ έβγαλα από το κέντρο, το τρίβω για να γίνει ψίχουλα και πασπαλίζω επάνω από τη σαντιγί. Πασπαλίζω με λίγο ακόμη κακάο και ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ

Τούρτα-τσουρέκι υπερπαραγωγή είναι το τέλειο επιδόρπιο για να κλείσουμε ένα γιορτινό γεύμα. Μπορείτε το τσουρέκι να το προετοιμάσετε 1-2 ημέρες νωρίτερα και να το στολίσετε την ημέρα του σερβιρίσματος.

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια συνταγή με ιδιαίτερα πλούσια διατροφική αξία. Η κινόα ανήκει στις λεγόμενες superfoods… Οι Ίνκας την είχαν ονομάσει «μητέρα όλων των τροφών» και δεν είχαν άδικο. Η κινόα δεν περιέχει γλουτένη και έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, βιταμίνες Β…