Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

: 8-10
: 15 min
: 45 min

Τα αλμυρά κέικ είναι τέλεια για όλες τις ώρες της ημέρας. Για το πρωινό, για το brunch ή σαν σνακ για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Αν σας αρέσουν οι «κόντρες» στις γεύσεις μεταξύ αλμυρού και γλυκού μπορείτε να βάλετε 2 διαφορετικά είδη αποξηραμένων φρούτων, π.χ. δαμάσκηνα και βερίκοκα.

Υλικά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου + λίγο επιπλέον για τη φόρμα και τα δαμάσκηνα
  • 3 αυγά
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (½ φακελάκι)
  • 125 ml γάλα
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το φόρμα
  • 80 γρ. δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή, καλής ποιότητας
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, τη μουστάρδα και το γάλα και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα.
  • Βήμα 3 Βάζω τα δαμάσκηνα και το μπέικον σε ένα μπολ, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και ανακινώ για να καλυφθούν καλά.
  • Βήμα 4 Ρίχνω στο μείγμα τα δαμάσκηνα και το μπέικον, το κεφαλοτύρι και ανακατεύω με μια μαρίζ για να σκορπίσουν στο μείγμα. Το αδειάζω στην φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω, βυθίζοντας μαλακά ένα μαχαίρι, και αν δω ότι έχει ψηθεί, αποσύρω από το φούρνο. Το αφήνω να κρυώσει, κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Μιας και ο καιρός μάς τα χαλάει κάθε λίγο λιγάκι, ένα ζεστό τσάι θα το πιούμε! Μου αρέσει και αυτή η εποχή του χρόνου που μαζευόμαστε όλοι δίπλα στο τζάκι και πίνουμε κάτι ζεστό… Tο κλασσικό τσάι του βουνού το ξέρουμε όλοι… παρ’ όλ’ αυτά, […]

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.



Subscribe