Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

: 4 μερίδες
: 40 min

Η τέλεια πρόταση για όσους αγαπούν το αυγολέμονο. Ο,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες, ιδιαίτερα μάλιστα αν προσθέσετε περισσότερο νερό, ώστε να γίνει σούπα!

Υλικά
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από λάπα
  • 2 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό, βιολογικό
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα των κεφτέδων
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το φρικασέ
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 800 γρ. ανάμεικτα χειμωνιάτικα χόρτα από τη λαϊκή, όπως μαρούλια, ραδίκια ιταλικά, σπανάκι, αντίδια, πικροράδικα κ.ά., ζυγισμένα καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά, βιολογικά
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τους κεφτέδες: Μουσκεύω το ψωμί για 10 λεπτά σε λίγο νερό, το στύβω καλά και το θρυμματίζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το αυγό, αλατοπιπερώνω και ζυμώνω το μείγμα με τα χέρια μου καλά, για 4 – 5 λεπτά.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω μπόλικο λάδι σε ένα αντικολλητικό και μεγάλο τηγάνι.
  • Βήμα 3 Πλάθω όσο το δυνατόν μικρότερα κεφτεδάκια, τα αλευρώνω καλά και τα τηγανίζω σε δόσεις στο καυτό λάδι, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα στραγγίζω καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 4 Για το φρικασέ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω τα ψιλοκομμένα χορταρικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Τα αλατίζω ελάχιστα και τα σοτάρω για 5 – 6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν, να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά τους.
  • Βήμα 5 Προσθέτω 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και δυναμώνω τη φωτιά. Τα μαγειρεύω για 10 λεπτά, χαμηλώνω τη φωτιά ξανά και προσθέτω τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και λίγο πιπέρι. Σιγομαγειρεύω το φαγητό για 20 λεπτά.
  • Βήμα 6 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω αργά το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζω το χτύπημα. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνω λίγο από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας και τον ρίχνω σιγά-σιγά στο μπολ με το αυγολέμονο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Βήμα 7 Ρίχνω ξανά το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και την ανακινώ από τα χερούλια ώστε να πάει παντού. Μαγειρεύω για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατέψω και σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο πικάντικο που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Δεν υπάρχει παιδί ή «μεγάλο» παιδί που δεν αγαπά τα κεφτεδάκια με πατάτες. Με την μοτσαρέλα όμως, και τις βουτυράτες μοσχομυριστές πατάτες είμαι σίγουρη ότι θα σας λατρέψουν.