Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

: 6
: 30 min
: 40 min

Μεγάλη ιδιαιτερότητα του μείγματος αυτού είναι η προσθήκη του πουρέ μανιταριών. Προσέχουμε όμως να μην τα πλύνουμε σε νερό.

Υλικά
  • 100 γρ. ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης
  • 150 ml γάλα 15,% λιπαρά
  • 300 γρ. μικρά λευκά φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα στη μέση
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοτριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι, για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 700 γρ. χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος (πασάτα)
  • ½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 - 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο, κατά προτίμηση ελαφρύ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • λίγη γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κεφτέδες: Μουσκεύω το ψωμί στο γάλα, το στύβω καλά (δεν πετάω το γάλα) και το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τα μανιτάρια με το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιώ καλά. Ρίχνω τον πολτό στο μπολ με το ψωμί και προσθέτω τον κιμά, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο και το γάλα στο οποίο μούσκεψα το ψωμί. Βάζω αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά το μείγμα για 3 – 4 λεπτά. Πλάθω το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα αλευρώνω.
  • Βήμα 3 Ρίχνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 – 4 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζω εκεί τα κεφτεδάκια, σε δόσεις, για 5 – 6 λεπτά, γυρίζοντας τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζω όλα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, σε μία ή δύο στρώσεις.
  • Βήμα 4 Σάλτσα ντομάτας: Καθαρίζω καλά το τηγάνι και βάζω εκεί το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη.
  • Βήμα 5 Ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πάρει μια βράση. Μετριάζω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
  • Βήμα 6 Αδειάζω τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τους κεφτέδες, ανακινώ για να απλωθεί καλά και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα κεφτεδάκια αρκετή από τη σάλτσα.
  • Βήμα 7 Σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
  • Βήμα 8 Σερβίρισμα: Βάζω τα κεφτεδάκια σε μεγάλη πιατέλα ή τα μοιράζω σε πιάτα. Τα περιχύνω με την κόκκινη σάλτσα της κατσαρόλας και από πάνω απλώνω κουταλιές από τη σάλτσα γιαουρτιού. Πασπαλίζω με πάπρικα τα φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι.


Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Τα σουβλάκια αυτά ετοιμάζονται και στο γκριλ. Τα μαρινάρουμε κανονικά, τα σκουπίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα…



Subscribe