Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΕΡΑΣΑΔΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΕΡΑΣΑΔΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΕΡΑΣΑΔΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

: 1,5 λίτρο
: 30 min
: 25 min
           
: 2 hr

Η κερασάδα είναι το αναψυκτικό που λατρεύω. Κόκκινη, φλογάτη και γεμάτη αρώματα. Μπορείτε να την αραιώσετε σε νερό (απλό ή ανθρακούχο), να ραντίσετε το παγωτό σας ή ένα παραδοσιακό ραβανί.

Υλικά
  • 2 κιλά καθαρισμένα κεράσια
  • 800 γρ. ζάχαρη καστανή ακατέργαστη
  • 200 γρ. μέλι
  • 600 ml νερό
  • 3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 1 λοβό φυσικής βανίλιας
  • Χυμό από 1 λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τα κεράσια και τη ζάχαρη. Σκεπάζω την κατσαρόλα και τα αφήνω για 2 ώρες για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτω το μέλι, το νερό, τους γλυκάνισους και τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 15 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνω τα κεράσια.
  • Βήμα 3 Κρατάω τα μισά κεράσια μαζί με τους γλυκάνισους και τον λοβό της βανίλιας σε ένα μπολ και τα υπόλοιπα τα βάζω σε μια ψιλή σίτα πάνω από την κατσαρόλα. Πιέζω με ένα κουτάλι για να βγάλουν όλους τους χυμούς τους και επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Προσθέτω τον χυμό λεμονιού και βράζω για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Βήμα 4 Αφήνω την κερασάδα να κρυώσει, προσθέτω τα ολόκληρα κεράσια με τα μπαχαρικά που έχω κρατήσει στην άκρη (θα συνεχίσουν να αρωματίζουν την κερασάδα) και την σερβίρω αδιάλυτη σε παγωτό μαζί με τα κεράσια ή αραιωμένη σε ανθρακούχο νερό όπως τη βυσινάδα.

Related Posts

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

Το Peleano Sparkling Tale, παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime και στα μήλα δίνει ιδιαίτερη ένταση και γεύση. Σας προτείνω να το σερβίρετε δροσερό μαζί με το cheesecake.

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.